English
Nederlands
Français
Maalderij Roosens

home
biologische broodmelen
bakkerijmelen
handelaars
contact
welkom

Uit een reeds bestaande goede samenwerking tussen de maalderijen De Winter en Roosens ontstond in 1999 AFORTIORI.

Met op maat gemaakte bakkerijmelen slaagt AFORTIORI erin een zo optimaal mogelijke service aan de bakker te bieden. Tevens had AFORTIORI de intentie om in het gamma biologische broodmelen concurrentieel te zijn.

Daartoe werd in 2003, door Luc De Winter en Jan Roosens, Molens Verbruggen, gekend om zijn biologisch gamma, overgenomen.

Reeds in 1991 werd er bij Molens Verbruggen gekozen om naast de conventionele producten, een zo volledig mogelijk biologisch aanbod te creëren. We mogen dan ook terecht gezien worden als voortrekkers in België. Enkele jaren nadien werden de afspraken en regels op Europees niveau vastgelegd in een specifieke reglementering voor de biologische landbouw.

Sindsdien moeten alle personen of bedrijven die een inbreng hebben in het productieproces van een biologisch eindproduct, gecontroleerd worden door een controle-organisme erkend door het ministerie van landbouw. Molens Verbruggen wordt gecontroleerd door BLIK, een afdeling van INTEGRA (www.blik.be / E-mail: info@blik.be). Hierdoor kunnen we onze eindproducten niet alleen 'biologisch' noemen, maar hebben we ook de certificaten om het biogarantie®-label te gebruiken.

Vanaf 2004 legt Molens Verbruggen zich uitsluitend toe op de fabricatie van biologische broodmelen. Het gamma bakkerijmelen van Molens Verbruggen (conventioneel gamma) werd opgenomen in het gamma van AFORTIORI.